|
 |
|
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Nie Lip 17, 2005 10:34 am |
|
|
|
Pisałem kilkakrotnie,ze brakuje myśli intelektualnej w zarządzaniu miastem.
Nie wystarczy budżet na rok i go wykonywać.
Trzeba miec plany na 5,10,15,a może 20 lat.
A do tego trzeba posiadać tęgie umysły,ludzi z wizjami z perspektywą w planowaniu.Inaczej strach sie boić,kury P_B Was zagrzebią.
Pozdrowienia.ikmr. |
|
|
|
|
 | Reklama Google |  |
Wysłany: |
|
|
|
|
Wysłany: Nie Lip 17, 2005 11:39 am |
|
|
| pasoDOUBLE |
| Honorowy zrzęda |
 |
| |
| Dołączył: 08 Maj 2005 |
| Posty: 954 |
| Skąd: Polska |
|
|
|
 |
 |
 |
|
i tym własnie pisałem , nawet pokusiłbym się o stwierdzenie wiloletnie rozbudowa dróg :
według mnie to powinna być prosta droga ( szybkiegoruchu - conajmniej )
widąca od autostrady Baraniewo w prostej linii kierunek pld/wsch wzdłuż okolicznych miejscowosci takich jak:
Barniewo
Lidzbark Warmiński/DobreMiasto
Biskupiec
Łomża
Bielsk Podlaski do przejścia granicznego na wschodniej scianie
Środki wspólnie mogłyby pozyskać zainteresowane miejscowości z funduszy europejskich np.
Tylko trzeba CHCIEĆ. |
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Nie Lip 17, 2005 7:38 pm |
|
|
|
Pewnie, że to wszystko proste, bardzo proste.
- Pierwszy warunek tak jak piszecie - trzeba chcieć. Ale jak to zrobić, aby ci, co powinni chcieć, chcieli chcieć???
- Drugi warunek , trzeba wszystko zagmatwać - to jest zbyt proste, aby trafiło do rozsadku tych co powinni chcieć. Jak to zrobić, aby ci co powinni chcieć, chcieli zechcieć chcieć???
- Trzeci warunek - trzeba by kogoś mieć, aby mądrze projekt napisał /był rzekomo ktoś zatrudniony nawet z Olsztyna, ale już go wylali a ten co jest ,dopiero chodzi na szkolenia jak pisać projekty - zdaje się, to jest prawdą/, to też trzeba chcieć, ale jak tu zmusić... itd, itd, itd???
- A wogóle, to tyle pracy i przez 4 lata ci co powinni chcieć nie zdążą. A na drugą kadencję mogą się nie załapać. Perspektywiczne myśle-nie jest zaprogramowane na 4 lata, a Wy piszecie o takich np. 20 latach. Kto by chciał chcieć?
- No i mamy lidzbarski pasztecik - walczyk w tempie marsza i... marsz w rytmie tanga. Jednocześnie!
- VOX POPULI [/b] |
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Nie Lip 17, 2005 7:45 pm |
|
|
|
| Piszecie całkiem rozsądnie. Mam mało czasu, bo lecę sprawdzić kury, czy przypadkiem kogoś nie zagrzebują.SŁuchajcie, jak myślicie, czyta to ktoś, właśnie z tych co powinni chcieć. Z tego co obserwuję, to w ustatawowych godzinach na forum jest całkiem niezla frekwencja. Pozdrowienia - Polska Baba |
|
|
|
|
Wysłany: Nie Lip 17, 2005 7:47 pm |
|
|
|
| Zrobilam bląd - w ustawowych - powinno być. Polska Baba |
|
|
|
|
Wysłany: Nie Lip 17, 2005 7:59 pm |
|
|
| pasoDOUBLE |
| Honorowy zrzęda |
 |
| |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Może i czytają tylko pytanie brzmi czy rozumieją tekst.
Jak juz z zrozumieją czy to do nich dotrze gdzie lezy odpowiedzialność za przyszłość......
Mówią że nigdy nie jest za późno i pragnę dodać że najmłodsze misto w Polsce otrzymało prawa miejskie 79 lat temu i pręźnie sie rozwija a powstało z osady rybackiej.
więc ja nikogo nie zmuszam nie zmuszam do chcenia proszę o myslenie czy to tak duzo???
Myslenie;
Planowanie;
Decyzja;
Realizacja. |
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Nie Lip 17, 2005 8:49 pm |
|
|
| ce_bula |
| Oldboy |
|
| |
| Dołączył: 31 Mar 2005 |
| Posty: 119 |
| Skąd: LIDZBARK WARMIŃSKI |
|
|
|
 |
 |
 |
|
| "U nas to i o zmierzchu niektórym nie świta" - i to nie ja, to ktos innym wymyślił ten aforyzm. Drugi też ciekawy: "Z wyborami jest jak z morzem. W czasie przypływu - za dużo wody, w czasie odpływu - same płycizny".Następny: - "idee bez pokrycia, jak krowy - ani mleka nie dają, ani ocielic się nie chcą". No i jeszcze jeden " Najważniejszych udają ci na miarę epoki ... kamienia łupanego" I na koniec - "Niektórzy dopiero wtedy dostrzegają możliwości, gdy widzą za nimi pieniądze". To na dobry wieczór. Pozdrowienia /dawno mnie tu nie było/. |
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Pon Lip 18, 2005 7:27 am |
|
|
|
Przeczytałem wszystkie wiadomości kilka razy.Rozumiem
ale nie do końca.
Dla mnie wybory to tylko gdakanie kur i pianie kogutów.
Dziś ludzi nie budzą koguty, są zbyt mało rasowe,
a ludzie leniwi i rano nie wstaja.
Mnie też maży sie trasa wschodnia i trzeba o tym myśleć
marzyc i śnić,bez tego poczatku nie będzie końca.
Pamiętacie jak był zapchany pociąg Gdańsk - Lublin.
O tym wszystkim decyduje warszawka - a im to nie po drodze.
Należy udowadniac ze sciena wschodnia potrzebuje ożywiena
gospodarczego i cywilizacyjnego.
A kto to ma robić jak nie my.
Musimy obalić pogłąd, ze "od Wisły na wschód, tylko lasy maja byc".
Z samych grzybków , jagód,polowań i łaski bogatych żyć nie musimy.
Ktos powiedział "..... gospodarka,b...... gospodarka......"
Ale to juz może brzmieć jak kiełbasa wyborcza.
Mnie wybory nie interesują,czuję wstret do "piania kogutów".
To do przemyślenia DECYDENTOM malenkim i wiekszym.
Pzdrowienia. ikmr. |
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Pon Lip 18, 2005 9:06 am |
|
|
| ce_bula |
| Oldboy |
|
| |
| Dołączył: 31 Mar 2005 |
| Posty: 119 |
| Skąd: LIDZBARK WARMIŃSKI |
|
|
|
 |
 |
 |
|
| ikmr - co tu rozumieć. Przeczytaj jeszcze raz. Wszyscy piszą, że trzeba chciec. Sam piszesz, że warszawkę tez trzeba zainteresować, czyli warszawka też musi zechcieć. Kto Ci teraz nie będzie szukał możliwości, jeżeli za tam nie zwietrzy pieniędzy?. Dla warszawki może własnie te rybki, grzybki i jagódki stanowiłyby łakomy kąsek, "wielkiego swiata" mają dość swojego. To wtedy, aby wygodnie na te rybki, grzybki i jagódki dojechać, pomyślą o drogach i za to durne "pianie kogutów" nawet zapłacą. Polska Babo, to nie żart z Twoich drobiowych zapędów. Pozdrowienia . |
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Pon Lip 18, 2005 9:22 am |
|
|
| pasoDOUBLE |
| Honorowy zrzęda |
 |
| |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Dajcie spokój warszawce.
Fieniądze strukturalne i dobre checi samorządowców miesjcowości połozonych obok autostrady , zarząd udzialy zyski .
Paliwo ma byc za 5 zł więc i tak nie dadzą forsy na zapyziałe warmińsko-mazurskie.Samorządowcy musza spojrzeć na to obiektywnie i prawdzie w oczy albo oni ablo nikt. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Reklama |
Kontakt |
Pomoc (Zgłoś błędy na stronie)

Uwaga. Mimo, iż dokładam wszelkich starań, aby na stronie były zawsze prawdziwe i aktualne dane, to nie odpowiadam za treści, które są tutaj umieszczone.
|
|
|
|
|
 |