|
 |
|
|
|
|
|
|
|
 | Lidzbarczanka |  |
Wysłany: Pią Kwi 27, 2007 5:58 pm |
|
|
| Milutka |
| Oldboy |
|
| |
| Dołączył: 26 Gru 2005 |
| Posty: 363 |
| Skąd: z całej Polski |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Jest pochwała dla władz miasta. Eureka wreszcie działa fontanna od chyba środy.Są również ławki.I jest cudownie zielono.Trawniki pokryte dziko gęsto rosnącymi stokrotkami dają cudowny naturalny urok. Dzika natura jest najpiękniejsza.
pozdrawiam wiosennie. |
|
|
|
|
 | Reklama Google |  |
Wysłany: |
|
|
|
|
Wysłany: Nie Maj 06, 2007 6:22 am |
|
|
| symsarna |
| Oldboy |
 |
| |
| Dołączył: 31 Paź 2006 |
| Posty: 356 |
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Wspólnie ze znajomym "wystukaliśmy" podanie jeszcze do poprzedniego Burmistrza a obecny zrealizował prośbę i jest już czysto między przychodnią a dworcem. Jest teraz bez szkieł, papierów, ludzkich odchodów, jednorazowych reklamówek. Nadal przychodzą ci co chcą wypić czy to czy tamto, ale ponieważ jest jak na pustyni, to rezygnują z pobytu w tym miejscu.
Zastanawia mnie teraz czy posprzątano dlatego, że będzie w budynku po byłym Millennium siedziba nowych władz, czy faktycznie zrobiono porządek z powodu prośby mego znajomego. |
|
|
|
|
 | Lidzbarczanka |  |
Wysłany: Nie Maj 06, 2007 8:12 am |
|
|
| Milutka |
| Oldboy |
|
| |
| Dołączył: 26 Gru 2005 |
| Posty: 363 |
| Skąd: z całej Polski |
|
|
|
 |
 |
 |
|
I oto znów jest pytanie.UM już tam chyba urzęduje bo na Ratuszowej na drzwiach wisi kartka.Nie czytałam jej dlatego piszę chyba.
Też mam prośbę do burmistrza... Chodzi mi o te schodki prowadzące na dworzec. Dobre są do zjazdu na sankach a nawet rowerem ale strach po nich schodzić.Może i to się da zrobić. Mam taką cichutką nadzieję.
Nie podoba mi się skwer po "remoncie" na Mławskiej.Jakiś taki rozbabrany
Ciekawie i ładnie wygląda skwer Sybiraków. Dobra robota.
pozdrawiam |
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Nie Maj 06, 2007 9:31 am |
|
|
| Maciej |
| Tubylec |
 |
| |
| Dołączył: 04 Sie 2006 |
| Posty: 32 |
| Skąd: Lidzbark Warmiński |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Hmm... przyszła wiosna i jakoś tak kolorowo się zrobiło, nawet nowe drzewka i kwiatki mi pod domem posadzili. Mam wrażenie, że komuś zależy na wyglądzie miasta, oby jak najdłużej.
Jeszcze, żeby tak z ulic zniknęły śmieci, ale to zależy już od naszej kultury, bo jakiś czas temu postawiono wiele śmietników, ale i tak nie wiele się zmieniło.
Może jako mieszkańcy powinniśmy brać przykład Górowa? Zawsze jak tam jestem to jest czysto, zielono i jakoś tak przyjemnie (choć śmietników wiele nie ma ).
A teraz pytanie. Podobno ma powstać nowy supermarket na miarę LIDLa w LW, przy skrzyżowaniu ulic Olsztyńskiej i Grunwaldzkiej. Rzeczywiście ostatnio wyrównano tam teren i zaczęto jakieś wykopy. Czy wiecie coś na ten temat?  |
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Nie Maj 06, 2007 5:41 pm |
|
|
| grom |
| Tubylec |
|
| |
| Dołączył: 09 Lis 2006 |
| Posty: 33 |
|
|
|
 |
 |
 |
|
| Na uwagę zasługuje skwer na skrzyżowaniu ul. Bartoszyckiej i Warmińskiej coś tam się dzieje a mianowicie wycięto krzaki i posadzono krzewy. |
|
|
|
|
Wysłany: Nie Maj 06, 2007 6:43 pm |
|
|
| Blond |
| Honorowy zrzęda |
|
| |
| Dołączył: 23 Paź 2006 |
| Posty: 581 |
| Skąd: Jak to skąd? Stąd i stamtąd! |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Na czystośc w mieście to tak bardzo bym nie narzekała. Czystośc zależy też chyba i od mieszkańców. Jeżeli nie ma kosza na śmieci to papierek moge w kieszeni przynieść do domu.
Troche gorzej to wygląda na terenach na granicy miasta i obok. Tutaj to z kogoś pasy drzeć i solą sypać. Ekologicznie czyste tereny! Warmia! Kpiny. Czyżby tam na brudasów nie było rady? Problem nie do rozwiązania?
Za pare lat utoniemy w tonach róznych paskudztw. Spacery w długie letnie dni będa cudownym przeżyciem dającym wiele radości z uroków "czystej" natury.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Pon Maj 07, 2007 10:09 am |
|
|
| grom |
| Tubylec |
|
| |
| Dołączył: 09 Lis 2006 |
| Posty: 33 |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Tak Tak byłem na spacerze w okolicy naszego miasteczka , Ludzie kochani czy w mieście nie ma kontenerów na śmieci naprawde musicie wywozić je do lasu dywany, wykładziny, spodnie a nawet i żyrandol się znalazł o lodówkach i pralkach nie wspomnę. Jakbym złapał takiego drania to do publicznej wiadomości podałbym jego imię i nazwisko niech ludzie wiedzą co robi z naszą ziemią.
Od jutra zaczyna się "Tydzień Optymizmu Internautów" więc jeszcze dzisiaj można ponarzekać na brak kultury.
to na jutro |
|
|
|
|
Wysłany: Pon Sie 13, 2007 12:28 am |
|
|
|
| Od wielu, wielu lat osiedle Astronomów nie może się dorobić chodnika przy Luksie prowadzącego na część osiedla.Tamtędy chodzą mieszkańcy, ludzie do kościoła, dzieci do szkół. Nikt nic nie mówi, a najciekawsze jest to, że są schodki prowadzące do ? |
|
|
|
|
Wysłany: Pon Sie 13, 2007 12:34 am |
|
|
| Grande |
| Oldboy |
|
| |
| Dołączył: 11 Sie 2007 |
| Posty: 377 |
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
| Poprzedni post to był mój |
|
|
|
|
Wysłany: Pon Sie 13, 2007 9:21 am |
|
|
| JotDe |
| Oldboy |
 |
| |
| Dołączył: 01 Lip 2007 |
| Posty: 324 |
|
|
|
 |
 |
 |
|
| Anonymous napisał: | | Od wielu, wielu lat osiedle Astronomów nie może się dorobić chodnika przy Luksie prowadzącego na część osiedla.Tamtędy chodzą mieszkańcy, ludzie do kościoła, dzieci do szkół. Nikt nic nie mówi, a najciekawsze jest to, że są schodki prowadzące do ? |
widocznie osoby, które tam mieszkają i mogłyby coś w tej sprawie zadziałać, nie chodzą pieszo tylko przemieszczają się samochodzikami
a może są jakieś przeciwwskazania, o których nie wiemy? np. plany zagospodarowania terenu lub argumenty związane z obronnością kraju?  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Reklama |
Kontakt |
Pomoc (Zgłoś błędy na stronie)

Uwaga. Mimo, iż dokładam wszelkich starań, aby na stronie były zawsze prawdziwe i aktualne dane, to nie odpowiadam za treści, które są tutaj umieszczone.
|
|
|
|
|
 |