|
 |
|
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Pon Mar 12, 2007 5:57 pm |
|
|
|
Co dobre zdaje się być naturalne, nie zauważalne na co dzień, jak by sie to
należało. Zauważam różnorodność kulturową. Są wśród nas: Wilniuki.Ukraińcy, Białorusini, Żydzi Mazurzy, Warmiacy, Niemcy, Mazowszanie, Kurpie i wiele innych nacji.
Jest to duży potencjał kulturowy,który został zagospodarowany/czy całkowicie?/. wystarczy teraz z niego korzystać i pielęgnować.
ikmr |
|
|
|
|
 | Reklama Google |  |
Wysłany: |
|
|
|
|
Wysłany: Pon Mar 12, 2007 8:00 pm |
|
|
|
ikmr - widać, że jestes nietutejszy.
A kogo to obchodzi, ta wielokulturowość.
Chyba, że przy oplotkowywaniu.
Pozdrawiam
Sagaja |
|
|
|
|
Wysłany: Pon Mar 12, 2007 8:23 pm |
|
|
|
Zaliczyłbym jeszcze do pozytywnych rzeczy dobrze rozwiniętą
telefonię stacjonarną, nowe budownictwo mieszkaniowe,ostatnio wygaszone,
nie licząc ostatnich dwu budynków z TBS.
Sagaja
Wielokulturowość to wielki potencjał.
Zauważalny będzie w następnych pokoleniach.
" Ważne co dzisiaj, ważniejsze co jutro", będziemy "konsumować".
ikmr
PS.:
Skąd ja jestem? Sam nie wiem? |
|
|
|
|
 | Lidzbarczanka |  |
Wysłany: Wto Mar 13, 2007 6:58 pm |
|
|
| Milutka |
| Oldboy |
|
| |
| Dołączył: 26 Gru 2005 |
| Posty: 363 |
| Skąd: z całej Polski |
|
|
|
 |
 |
 |
|
A jednak chyba ktoś czyta te nasze wypociny.Dziś widziałam sprzątających ulice.Mają być ławki na skwerach.A samo to że już jest słoneczko ogłaszające zbliżającą się wiosnę daje chęć do pozytywnego nastawienia.Chyba można się juz uśmiechnąć.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
Wysłany: Wto Mar 13, 2007 7:37 pm |
|
|
|
Może to zabrzmi patetycznie, - pisząc, zmieniamy świadomość mieszkańców
co jest najistotniejszą sprawą w zbiorowości.
Przecież czytają nas urzędnicy, zwykli mieszkańcy i na pewno sam Pan
Burmistrz. To jest najłatwiej dostępna wiedza co "w trawie piszczy".
Więc zachęcam do pisania i poważnego traktowania spraw miasta w internecie.
ikmr |
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Wto Mar 13, 2007 8:43 pm |
|
|
| grom |
| Tubylec |
|
| |
| Dołączył: 09 Lis 2006 |
| Posty: 33 |
| Skąd: Lidzbark Warmiński |
|
|
|
 |
 |
 |
|
| Mosty przy ul. Krzyej i Kajki jak też sama ulica Krzywa i jej oświetlenie. Droga nr 51 również nabiera wyglądu choć nie jest to w pełni zasługa naszych ludzi a bardziej Rejonu Dróg Krajowych ale zawsze to nasze miasto. Perspektywa przeniesienia Urzędu Miasta do nowej siedziby, do godnych warunków jak też budowa ścieżek rowerowych ( narazie w kierunku Wielochowa ale to już coś). Cudowny spokój i sielanka bez gwaru i hałasu ulicznego ( prównaj z Warszawą) zieleń - dużo zieleni i mam nadzieję pięknych zadbanych trawników. Piękne sklepy SPOŁEM gdzie można kupić praktycznie wszystko - Biedronka i Lidl wyglądają blado przy naszych sklepach LUX czy RYWAL. W sumie to wszystko w tym mieście podoba mi się i nie wyobrażam sobie abym mógł mieszkać gdzie indziej. |
|
|
|
|
Wysłany: Wto Mar 13, 2007 11:55 pm |
|
|
|
|
Wysłany: Sro Mar 14, 2007 8:44 am |
|
|
|
No fakt miasto staje się coraz ładniejsze. Równe chodniki, zadbane trawniki. Super! Ale trafiają mnie piękne ozdoby na tych trawnikach, na chodnikach też. Piękne figurkii z brązu, jedyne w swoim rodzaju, różne kształty i wielkości. Dziś mało nie zwymiotowałam gdy przechodziłam obok takiej figury.
Apel do właścicieli psów: macie psa ponoście odpowiedzialność i posprzątajcie po swym przyjacielu.
Apel do straży miejskiej i policji: są artykuły nakazujące sprzątanie po psach, skoro właściciel sam się nie domyśla że trzeba sprzątnąć wy możecie go zmusić np. mandatem karnym. |
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Sro Mar 28, 2007 8:57 pm |
|
|
|
A co z "bezpańskimi" psami? Biegają po naszym mieście, więc sa miejskie. Kto po nich ma sprzątać?
Wlaściciel, nie "posiadacz" psa, po swoim psie posprząta.
A propos, na co idą podatki, które płacą wlaściciele psów? Co ma z tego pies, a co wlaściciel? Kto na tym korzysta, kto traci?
Wiem, że nie w temacie, ale to z powodu owych figur z "brązu".
Miasto niewątpliwie pięknieje, zarośnie wszystko trawą /szczególnie nad Łyną/i będzie super!
Sagaja |
|
|
|
|
Wysłany: Czw Kwi 26, 2007 8:40 pm |
|
|
|
Widziałem miasto przez szybę samochodu, wygląda sympatycznie.
Gorzej z elewacjami niektórych budynków.
Zdziwiła mnie kontrola policji, balonik i klapa do góry. Czy wszyscy jeżdżą pijani i przemytnicy?
ikmr |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Reklama |
Kontakt |
Pomoc (Zgłoś błędy na stronie)

Uwaga. Mimo, iż dokładam wszelkich starań, aby na stronie były zawsze prawdziwe i aktualne dane, to nie odpowiadam za treści, które są tutaj umieszczone.
|
|
|
|
|
 |