lidzbark
Lidzbark Warminski - strona główna serwisu
Rejestracja FAQ Użytkownicy Szukaj Forum Forum miasta Lidzbark Warmiński Strona Główna

Forum Forum miasta Lidzbark Warmiński Strona Główna -> Nasze miasto i okolice -> Co nowego powstaje w naszym centrum? Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
Co nowego powstaje w naszym centrum?
PostWysłany: Czw Cze 19, 2008 9:09 pm Odpowiedz z cytatem
mateusz888
Junior

Witam,
dziś chciałbym sie spytać o to co powstaje w naszym centrum?
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Reklama Google
Wysłany:
Automat reklamowy

PostWysłany: Pią Cze 20, 2008 6:44 am Odpowiedz z cytatem
GreenGO!
Oldboy

Badania archeologiczne, zadanie: dogrzebać się do piwnic starego ratusza... Cool

PostWysłany: Pią Cze 20, 2008 7:06 pm Odpowiedz z cytatem
Milutka
Oldboy

Jak wszystko zielone i ładne to kopią. Pomysł ciut nienormalny. Komu te piwnice potrzebna.W/g mnie zwykła dewastacja pięknego skweru Sad
PostWysłany: Pią Cze 20, 2008 9:55 pm Odpowiedz z cytatem
jacobs400
Tubylec

najpierw tam wielką jamę wykopią, potem przeniosą się bliżej z tym ogrodzeniem, i jeszcze bliżej, na cały ten skwer.

Potem jak już znajdą nic, wybudują ratusz jaki tam kiedyś był.

W między czasie blok, gdzie są społemowskie, post-komunistyczne delikatesy, gdzie duch obsługi klienta nie zienił się od czasów gomułki, ten blok, zostanie przebudowany. Dodane zostaną zewnętrze fasady, ukrywające tą brzydotę która jest. Szkoda że nie wymienią obsługi sklepu na jakieś normalne osoby, a nie ludzi co mają trudności z poruszaniem się, i dla których czas zatrzymał się w miejscu. Podobnie jest w innych sklepach społem. Chlubnym wyjątkiem, może być Cezar, ale tam pracują o kilka pokoleń młodsze sprzedawczynie, którym w zasadzie zależy na tym aby klient długo nie stał w kolejce do kasy. Szkoda że w innych sklepach po-perelowskiego społem jest inaczej, i trzymane są tam dalej jakieś wieloryby bez oceanu przy obsłudze klientów.
To tyle o tym co budują na rynku .

PS. w sklepie LUX na wysokiej bramie, nie ma takiej możliwości żeby nie postać w kolejce na wędlinach, czy po mięso. Oni zyją czasami, kiedy po mięso trzeba było się nastać swoje i już. Kiedy biedna młoda dziewczyna dwoi się przy klientach, reszta kaszalotów, udaje że coś układa na półkach. Są oczywiście chlubne wyjątki, pozdrawiam Alicję i resztę młodzieży przed 50-tką co tam pracuje. Reszty nie pozdrawiam, a szczególnie pani kierownik, co to ma tak wysoko nos zadarty, że nie widzi że wdepneła w g... ona jest tylko jakimś tam kierowniczyną. Może pomóc jak jest masa ludzi w kolejce... woli sączyć herbatkę z cytrynką.. jak za gierka.
no.. to już wszystko.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
PostWysłany: Sob Cze 21, 2008 8:43 pm Odpowiedz z cytatem
Milutka
Oldboy

A komu potrzebny jeszcze jeden Ratusz????? A komu potrzebne jest marnowanie pieniędzy....najpierw była kostka chodnikowa potem krzewy a teraz to wszystko się zniszczy Diabli wiedzą co bedzie. Ludzie pracy nie mają i zamiast za przykładem innych stworzyć jakieś nowe miejsca pracy to sie marnuje. Na skwerach pracują niekompetentni ludzie co zamiast z krzewów robić cacka to je szarpią tempymi piłami i niby pod sznurek ale z zezem tnie się prawie przy ziemi. Skrajna rozpacz co sie dzieje. Następne glosowanie mówiąc wprost olewam...Po każdym meczu brud smród i zniszczone ławki śmietniki ...nie da się wszystkiego wyliczyć ....
Pisać też już się nie chce bo po co? Szkoda palców i klawiatury.Do przychodni idzie sie po syfie(wiecznie rozwalpne kosze) i błocie bo zabrakło kasy na parę metrów połączenia chodników

jacobs400...A co do Luxu to chyba przez Ciebie złośliwość przemawai. Owszem kolejki są ale nigdy nie trafiłam na złe humory ekspedientek.
Nikt mi tam nie ubliżył i źle nie traktował.
PostWysłany: Sob Cze 21, 2008 10:59 pm Odpowiedz z cytatem
jacobs400
Tubylec

Czy ja napisałem, że ktoś mi naubliżał? Jestem obserwatorem i konsumentem i szlag mnie trafia jak codziennie kupuję w jednym sklepie społem coś tam i codziennie panie nie mają wydać reszty i między kasami biegają po grosze. Tak jest codziennie! Na moje pytanie, dlaczego nie mają bilonu, panie odpowiedziały "ale to trzeba by iść do banku!" No to niech ruszy ktoś dupę i pójdzie do banku, one tracą codziennie z godzinę i kilometry robią szukając drobnych po kieszeniach.

Temat rywala był poruszany na tym forum, normalny ziew.. jak się podchodzi do lady z wędlinami to panie się boją że jeszcze coś kupię i odciągnę ich od pseudo-potrzebnych zajęć.

Ot, co:)

Osobiście do nikogo nic nie mam.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
PostWysłany: Nie Cze 22, 2008 3:05 pm Odpowiedz z cytatem
nova
Junior

[quote="jacobs400"]Czy ja napisałem, że ktoś mi naubliżał? Jestem obserwatorem i konsumentem i szlag mnie trafia jak codziennie kupuję w jednym sklepie społem coś tam i codziennie panie nie mają wydać reszty i między kasami biegają po grosze. Tak jest codziennie! Na moje pytanie, dlaczego nie mają bilonu, panie odpowiedziały "ale to trzeba by iść do banku!" No to niech ruszy ktoś dupę i pójdzie do banku, one tracą codziennie z godzinę i kilometry robią szukając drobnych po kieszeniach.
Hahahaha,u Darczuka w sklepie na Astronomów te leniwe baby oprócz jednej starszej ekspedientki Pani Karoliny i jednej pani z mięsnego to dopiero porażka.Nigdy nie odważę się kupić tam nic z działu mięsnego.A co do tematu to w tym sklepie naprawdę se lecą w kulki z tym wydawaniem reszty,grrrrrrrr:[[Tak poważnie to największym zaskoczeniem jest dla mnie fakt,ze ten sklep jeszcze się zachował i Sanepid go nie zamknął.Nie mam nic przeciwko właścicielom,ale powinni wymienić prawie całą załogę.Czy ktoś myśli podobnie?
PostWysłany: Nie Cze 22, 2008 3:32 pm Odpowiedz z cytatem
Milutka
Oldboy

jacobs400 nie napisałam że ktoś Ci ubliżał ;- cyt:

> jacobs400...A co do Luxu to chyba przez Ciebie złośliwość przemawai. Owszem kolejki są ale nigdy nie trafiłam na złe humory ekspedientek.
Nikt mi tam nie ubliżył i źle nie traktował.>

Nie trafiłam też na problem z wydawaniem reszty a robię zakupy prawie codziennie Embarassed Nie znam tych pań osobiście ale jako ekspedientki są w/g mnie w porządku.
PostWysłany: Nie Cze 22, 2008 5:28 pm Odpowiedz z cytatem
Andrzej Rudakowski
Oldboy

Też uważam, że ten ratusz to nikomu nie potrzebny. Choć widziałem rozkopane fundamenty w wielu miastach Europy na które turyści mogli sobie popatrzeć. Zwykle było to otoczone placem na środku którego położony był mostek i z niego można było podziwiać starocie. Raczej takie place nie wyglądały ładnie a wręcz fatalnie... ale cóż. Nasz Lidzbarski placyk podobał mi się i zdążyłem do niego przywyknąć. Liczyłem, że kiedyś wybrukują cały plac łącznie z przyległymi uliczkami które zostaną zamknięte dla ruchu kołowego a po środku stanie jak za dawnych lat rycerz w siodle na koniu otoczony zielenią trawy u podstawy postumentu, ławeczkami na placu i tzw. ogródkami piwnymi a może i dwiema małymi pięknymi fontannami. Podobał mi się taki układ na placu Concord w Paryżu. Tam zamiast rycerza pomiędzy fontannami stoi monolit... dar od jakiegoś króla dla Króla Fracji czy Francuzów... jak zwał tak zwał... ale efekt jest. Nawet korowody ślubne tam stają aby fotki młodej parze robić. Ciekawe dlaczego wielką tajemnicą otoczono działania na placu. Jak pytałem pracowników wykonujących pomiary drogim sprzętem nie wiele chcieli mówić. Wszystko objęte jest tajemnicą. Ciekawe czy Radni i Burmistrz wiedzą więcej a jeżeli tak to chyba winni nam są jakieś wyjaśnienia. To także nasze miasto i mamy prawo wiedzieć co w nim się dzieje. A wogóle co to za tajemnice... wojna w drodze czy system tarczy antyrakietowej ma być w ratuszu? Wink Zwykłe badania arheologiczne a tyle tajemnic. Chyba że jest coś co nas miło lub nie miło zaskoczy i dlatego nikt jeszcze nic nie chce mówić. Choć wydaje mi się że powinniśmy wiedzieć. Mamy do tego prawo. Kto napisze petycję do Burmistrza?
PostWysłany: Pon Cze 23, 2008 6:24 am Odpowiedz z cytatem
Kudłaty
Guru

Zainteresowanych tematem zapraszam do galerii zdjęć do działu ulice. Są tam trzy fotki wykopów, wykonane przez Lidzbarczankę Smile

http://galeria.lidzbark.com/categories.php?cat_id=2

Naprawdę skuteczne pozycjonowanie stron
Co nowego powstaje w naszym centrum?
  Forum Forum miasta Lidzbark Warmiński Strona Główna -> Nasze miasto i okolice