|
 |
|
|
|
|
|
|
|
 | WOŚP |  |
Wysłany: Nie Sty 08, 2006 2:16 pm |
|
|
| Milutka |
| Oldboy |
|
| |
| Dołączył: 26 Gru 2005 |
| Posty: 363 |
| Skąd: z całej Polski |
|
|
|
 |
 |
 |
|
| A jak przebiega u nas zbiórka na WOŚP organizowaną przez Owsiaka |
|
|
|
|
 | Reklama Google |  |
Wysłany: |
|
|
|
|
 | Charytatywna |  |
Wysłany: Nie Sty 08, 2006 2:46 pm |
|
|
| Milutka |
| Oldboy |
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Targi dawać czy nie??? Zwykła pyskówka na forum.Ja osobiście uwazam,że lepiej zapłacić za trzepanie dywana niż dać za nic,ale jest ale??? Czasem trzeba dać za darmo bez nauki dzieci do żebrania.
MOJE PYTANIE brzmiało-" Jak przebiega akcja WOŚP pod przewodnictwem Jurka Owsiaka W LIDZBARKU - i - tu TRWA MARTWA CISZA chyba mało to kogo obchodzi.I OTO NASZ PYSKATY LIDZBARK w całej krasie turystka senior |
|
|
|
|
Wysłany: Wto Sty 10, 2006 10:27 pm |
|
|
| Jarek |
| Tubylec |
|
| |
| Dołączył: 22 Gru 2005 |
| Posty: 55 |
| Skąd: stąd |
|
|
|
 |
 |
 |
|
U nas jak zawsze - zamiast Wielkiej Orkiestry Światecznej Pomocy jest Mała Kapela Codziennej Niemocy.
Tradycji stało się zadość.
Jarek |
|
_________________ Myślisz - nie mów, mówisz - nie pisz, piszesz - nie podpisuj, a jeżeli myślisz, mówisz, piszesz i podpisujesz - to się nie dziw! |
|
|
|
 | Charytatywna |  |
Wysłany: Sro Sty 11, 2006 7:30 pm |
|
|
| Milutka |
| Oldboy |
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
|
W tej naszej"DZIURZE" już nic mnie nie dziwi.Nawet to,że chodząc po mieście w trakcie zbiórki na WOŚP nie widziałam i nie słyszałam nawet kapeli ludowej.Trudno się dziwić...."Jaki pan taki kram".Za to wczoraj oglądałam migawki z otwarcia mostu w Lidzbarku.Lepiej pokazać póżno niż wcale i wcale niegłupie przysłowie.
Ślicznie Ci Jarku dziękuję za odpowiedz........ |
|
|
|
|
 | Re: Charytatywna |  |
Wysłany: Sro Sty 11, 2006 9:56 pm |
|
|
| Jarek |
| Tubylec |
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
|
| turystka napisał: | | Ślicznie Ci Jarku dziękuję za odpowiedz........ |
Zaczyna się robić ciekawie....
Jarek |
|
_________________ Myślisz - nie mów, mówisz - nie pisz, piszesz - nie podpisuj, a jeżeli myślisz, mówisz, piszesz i podpisujesz - to się nie dziw! |
|
|
|
 | Charytatywna |  |
Wysłany: Sro Sty 18, 2006 9:51 pm |
|
|
| Milutka |
| Oldboy |
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Nic nikomu nie oddam za darmo.Połowa Lidzbarka to po prostu darmozjady.Nic nie robić,a zarobić.Kiedy pewnego młodzieńca poprosiłam o pomoc w zamian za godziwą zapłatę nie tylko się nie zjawił,ale nawet nie miał ochoty podejść do komórki.
I taki ma prawo narzekać???????? Na co na kogo?????bo według mnie tylko na swoje lenistwo.Chyba że ma bogatego TATUSIA. |
|
|
|
|
 | Charytatywna |  |
Wysłany: Sro Sty 18, 2006 9:58 pm |
|
|
| Milutka |
| Oldboy |
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Owsiak w Gminie Lidzbark Warmiński zebrał około 17tysięcy zł.Nikt już nie musi odpowiadać na moje pytania.
Zaś Pani z charytatywnej organizacji rozdawania za darmo może sobie darować swój wysiłek i oddać te rzeczy do domu dziecka czy szkoły specjalnej troski.Zdrowi powinni zapracować na dany sprzęt jaki by im się przydał.To samo tyczy się niby inwalidów.....................
Wiadomości z pewnej ręki i sprawdzone............ |
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Pon Sty 23, 2006 7:27 pm |
|
|
| Jarek |
| Tubylec |
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
|
No sama widzisz,
żeby ślicznie dziękować za odrobinę cynizmu, albo realizmu. Naprawdę niewiele potrzeba, żeby załatwić sobie spokojne sumienie. Dajesz dwa złote i przez cały rok spoko!
Fachowcy od promocji i public rerlations mówią, że łatwiej jest przekonać ludzi, by zrobili coś raz zwłaszcza, gdy ktoś inny to zorganizuje. I tak się dzieje. Ja nic nie muszę - tylko wyjdę, dam monetę i dostanę serduszko - i SPOKO!!
Ale samemu coś zrobić???????????? o nie!!!!!!!!!!!!!!
Jarek |
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Wto Sty 24, 2006 7:26 am |
|
|
| pasoDOUBLE |
| Honorowy zrzęda |
 |
| |
| Dołączył: 08 Maj 2005 |
| Posty: 954 |
| Skąd: Polska |
|
|
|
 |
 |
 |
|
wczoraj o godzinie -8.30 w ostrodzie prz y mc donaldzie podchodzi do mnie nastoletni chłopak ( nawet go nie slyszalem - tak było zimno - 24 st )
dostał 3 zł na bułkę - byłjesinno ubrany a nosa wystawały dwa sople....
zadzwoniłem na policję ...... gdzie są opiekunowie i szkoła.....
cały czas obserwuję jak w lidzbaku jeden pan chodzi żeby nie zamarznąc , chodzi tak cały dzień to jest jego sposób na ogrzewanie , to jest jego sposob na wstyd bo nie pojdzie do sklepu sie ogrzac bo za jego wyglad go wyrzuca , to jest jego duma on znalazl sposob na egoistów , ten pan zawsze zaczyna chodzic jak zaczyna sie okres jesienny do wiosny kilkanascie rund dziennie ta sama trasa , wszyscy go widza a k.......a MOPS nie widzi...... |
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Wto Sty 24, 2006 10:07 am |
|
|
| VOX POPULI |
| Junior |
|
| |
| Dołączył: 06 Sty 2006 |
| Posty: 15 |
| Skąd: Lidzbark Warmiński i okolice |
|
|
|
 |
 |
 |
|
P-D Czy Ty jesteś dziwakiem zpełnie nie lidzbarskim? Komu w Lidzbarku z tych na "stanowiskach" chce sie szukać dodatkowej roboty? Dawno temu, kiedy to zmarl ktoś z naszych bliskich próbowalismy oddać rzeczy dobre acz używane. Okazało się, że takich nie potrzebują, bo to pierzyna a nie kołdra, bo to pralka, ale nie automatyczna, a lodówka - nie prosze pani, żeby zamrażarka - to owszem. Ty chcesz, żeby ktoś pochylił się nad Czlowiekiem. To sie u nich trzeba chylić czolem do podlogi czapkę ściskając między kolanami. Drugi przypadek, ktoś chodził za jakimkolwiek zasilkiem, chyba dwa lata temu. Przyznano mu 30,- zł, ale Jakaś Pani byla na chorobowym. Chodził tydzień, chodził dwa, i przestal. Łączę pozdrowienia  |
|
_________________ VOX POPULI |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Reklama |
Kontakt |
Pomoc (Zgłoś błędy na stronie)

Uwaga. Mimo, iż dokładam wszelkich starań, aby na stronie były zawsze prawdziwe i aktualne dane, to nie odpowiadam za treści, które są tutaj umieszczone.
|
|
|
|
|
 |