|
 |
|
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Wto Sty 31, 2006 12:18 pm |
|
|
|
| pasoDOUBLE -Jeśli ktos napisze mieszkam "TU!" niestety--To moim skromnym zdaniem wyraza swoje zdanie o miejscu zamieszkania ,o otaczajacej rzeczywistosci !A to nie ma nic wspólnego z żaleniem sie na temat własnej osoby(chyba ,ze ktos ma problem ze zrozumieniem słowa pisanego)....Pozd .....A tak w formie dygresji Zastanawia mnie jeden fakt -Jesli ktos napisze cos wam <nie wsmak>(z tego co widze trzy osoby sie tu tylko udzielają)-To odrazu zółc sie z "was" wylewa...A to jest forum! a nie wazelina-tak czy nie?chyba ,ze sie myle?....Nudno tu strasznie! ...dosłownie nic ciekawego . Zero młodego odzewu...(o konkursie z tą fotografią juz nie wspomnę)--Bardzo tu pasuje--powiedział bym ktoś sie postarał o swieży oddech na forum......pozdr |
|
|
|
|
 | Reklama Google |  |
Wysłany: |
|
|
|
|
Wysłany: Wto Sty 31, 2006 12:24 pm |
|
|
| mieszkam tu niestety |
| Gość |
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
|
| Chciałem tylko dodac ..<Jar> Ale może TY nie widzisz lasu...bo drzewa zasłaniają...... |
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Wto Sty 31, 2006 1:16 pm |
|
|
|
Każdy pisze, to co uważa za stosowne. Jaka żółć??? Jak by był sam miodzio, to dopiero darł byś się. Miasto nie ruszy do przodu w rozwoju i niewiele sie zmieni dotąd dopóki nie zmieni się motor, silnik lub wożnica - obojętnie jak to zwać. Stare powiedzenie - jak dobry wożnica to i szkapa lepiej ciągnie. Jeden, dwoje, troje, czy dziesięcioro tych co nie są "u wladzy" może wyjść ze skóry i stanąć obok - i tak niewiele zmienią. Może czas dobrze pomyśleć i w następnych wyborach zafundować sobie nowy "silnik" na dodatek sprawny, a nie taki co to ładnie wygląda, dobrze mowi, wiele obiecuje a jeszcze jest nauczycielem syna szwagra żony brata, kolegą kolegi wujka, lekarzem u którego się leczysz, albo sąsiadem ciotki babci koleżanki. Postawić chyba warto na ludzi, którzy cokolwiek zrobili w mieście, bo tak chcieli. To nie żadna agitacja. Piszę co myślę, monopolu zaś na mądrość ani na glupotę nie mam. Siemanko - Spajder  |
|
|
|
|
 | Bez tematu |  |
Wysłany: Wto Sty 31, 2006 4:55 pm |
|
|
|
| Wożnica może sie zmienić a myślenie ??? Niestety NIE!! |
|
|
|
|
Wysłany: Wto Sty 31, 2006 9:04 pm |
|
|
|
NIE WIERZĘ! TYLKO KROWA NIE ZMIENIA PODLĄDÓW Siemanko - Spajder  |
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Wto Sty 31, 2006 10:18 pm |
|
|
|
Kilka spraw się nasuwa.
1. Jak już cytujecie, to ja jestem Yar, a nie Jar.
2. Dyskusja, choć ostra - to Ya, była OKi, ale teraz zamieniła się w pyskówkę. Każdy pozostał przy swoim zdaniu, tylko kultura "dyskutantom" siadła nieco.
3. Forum jest od tego, by wyrażać swoją opinię "na forum". Opinie mogą byc różne, a wszystko zależy od języka sprawnego, który przekazuje wszystko, co pomyśli głowa. Jeżeli język jest niesprawny - trudno. Ale jeżeli jest sprawny i przekazuje to, co pomyśli głowa - to "o Jezu!".
4. I podsumowanie:
Lidzbark jest fajnym miastem. Mieszkają tu jednak różni ludzie. Jednym się chce, a innym nie. Widocznie jest to jednak miasto pechowe, bo od lat do władzy dochodzą ci, którym się nie chce. A pozostałym nie chce się tego zmienić. I tak jedyny zysk - to strata. Ale jeżeli choć jeden z dyskutantów (bez cudzysłowu) weźmie się w sobie, to może coś zrobi dla miasta i dla nas. A co za tym idzie - także trochę dla siebie. Cszego sobie i wam życzę
5. Ja mam swoje gospodarstwo rolne i "moja chata z kraja". Dlatego nie piszcie mi, żebym to ja się za coś wziął. Krowy nie pozwalają.
Yar |
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Sro Lut 01, 2006 9:05 am |
|
|
|
Ktoś mnie też pytał, co zrobiłem dla Lidzbarka. Może wiele, może niewiele. Fakt, że zbudować - nie zbudowalem, tak jak pisałem, nie jestem budowlańcem. Tylko przekonałem się na własnej skórze, że o swoich sukcesach w naszym mieście lepiej nie mówić, bo każdy dopatruje się zaraz niewiadomo czego. Ktoś, już nie pamiętam kto, powiedział - bezinteresowna podłośc kwitnie bujnie. Zawsze mnie to zastanawiało - dlaczego. Teraz wiem. Mamy ambicje i pragnienia, tak jak ludzie na całym świecie. Możliwości, chociaż może są w zasięgu ręki zdawałoby się, niestety nikłe na ich zrealizowanie. Dlaczego? Ci co powinni o to zadbać, aby mieszkańcy mogli "rozwinąć skrzydla" mają to w głębokim poważaniu. Po złapaniu stołka nagle zmieniają się w lwów broniących swoich malutkich racji. No i jak tu nie kląć - Sami ich wybraliśmy! Co tu się dziwić, że większość mieszkańców po prostu gorzknieje. Siemanko - Spajder  |
|
|
|
|
Wysłany: Sro Lut 01, 2006 10:45 am |
|
|
|
|
Wysłany: Sro Lut 01, 2006 10:59 am |
|
|
|
Yar.
Twój post jest super.
Dodałbym, - do władzy dochodzą ci, którzy nie mają pojęcia co to jest "władza". W/g mnie jest to rola służebna względem innych a nie zaszczyty i pieniadze.
"Władza" jest z wyboru lub nadania.Miasto, acz piękne
i z historią nie miało i nie ma szczęścia do odpowiednich ludzi.
Mozna powedzieć"mamy co wybieramy".
Inna sprawa, co oni moga, przy takiej biernosci społeczeństwa.
Koło zamkniete.
ikmr. |
|
|
|
|
 | Bez tematu |  |
Wysłany: Sro Lut 01, 2006 11:48 am |
|
|
|
" Do władzy dochodzą ludzie którzy nie mają pojęcia co to jest władza"
Ten cytat nie w tym miejscu?. Niestety z moich obserwacji wynika , że w Lidzbarku Warmińskim wszyscy chcą dojść do tej władzy nie zawsze wiedząc o co w tym chodzi. Często jest to patent na życie wielu osób i nie łudżmi się ,że w tej biedzie znajdzie się człowiek zupełnie bezinteresowny.Chyba ,że wcześniej dzięki władzy albo poprzez władzę zdobył majątek tak duży ,że mu to"wystarczy" Nie chce robic wykładów bo na szczęście wcześniej mając " władzę" w tym mieście poznałem mechanizm :
1. zdobywania władzy/ przekonywanie ludzi "uczciwych "o swojej bezinteresowności/
2. powstawania majątku firm/prywatnych/ Lidzbarskich dzięki władzy albo poprzez władzę
3.ograniczeń prawnych ustanawianych przez państwo w korzystaniu przez miasto z finansów wypracowanych przez mieszkańców Lidzbarka Warmińskiego
Na szczęście jestem bardzo daleko i nie muszę 'trawić" tej beznadziei intelektualnej i moralnej. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Reklama |
Kontakt |
Pomoc (Zgłoś błędy na stronie)

Uwaga. Mimo, iż dokładam wszelkich starań, aby na stronie były zawsze prawdziwe i aktualne dane, to nie odpowiadam za treści, które są tutaj umieszczone.
|
|
|
|
|
 |