lidzbark
Lidzbark Warminski - strona główna serwisu
Rejestracja FAQ Użytkownicy Szukaj Forum Forum miasta Lidzbark Warmiński Strona Główna

Forum Forum miasta Lidzbark Warmiński Strona Główna -> Inne -> Bartoszyce Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
Bartoszyce
PostWysłany: Nie Mar 19, 2006 3:06 pm Odpowiedz z cytatem
Lidzbarczanka
Gość

Tylko co wróciłam z Bartoszyc i odetchnełam z ulgą widząc swoje bez nowych miejsc pracy miasto.Stary brudny śnieg z głównych ulic uprxątnięty,a śmiecie(papierki butelki foliowe torebki itp)leżą tylko przy bocznych uliczkach i na ogół przy tzw "blaszakach"tj sklepikach.
Bartoszyce przywitały mnie (znam je od xlat)stertami zlodowaciałego śniegu utrudniającym w przechodzeniu na drugą stronę ulicy.Dziury w chodnikach i jezdni większe niż u nas,śmiecie w samym środku miasta
skutecznie zniechęciły mnie do chodzenia po sklepach. Z ulgą powitałam
naszą może i podupadłą ale przytulną "dziurą".
Jak ponarzekamy to może przychylniej władza spojrzy na nasze troski.
Niech żyje Lidzbark W i rywalizuje z Bartoszycami bo daleko im do naszej urody.
Reklama Google
Wysłany:
Automat reklamowy

PostWysłany: Pon Mar 20, 2006 7:19 am Odpowiedz z cytatem
Kudłaty
Guru

Marne to twoje porównanie z Bartoszycami. jestem całym sercem z Lidzbarkiem, ale widze jak wyglądają Bartoszyce a jak Lidzbark. I na pewno nie powiesz mi że Bartoszyce gorzej dbają o wygląd miasta :> Co do dziur to też bym się spierał. Jednak dziury są zawsze po zimie Smile Zapraszam latem do Bartoszyc a zobaczysz które miasto jest bardziej zadbane. W kwestii rywalizacji, to jedyne czym Lidzbark może się pochwalić to zamek i Góra Krzyżowa :> No i okolica będzie ładniejsza :> Jednak mimo to uważam że Lidzbarkowi dużo jeszcze brakuje do Bartoszyc Zdezorientowany

Naprawdę skuteczne pozycjonowanie stron
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Re: Bartoszyce
PostWysłany: Pon Mar 20, 2006 8:34 am Odpowiedz z cytatem
PETER
Gość

Lidzbarczanka więc poco wróciłaś z Bartoszyc, trzeba było zostać tam na stałe, a co do dziur, śniegu i śmieci to tu i tam jest to samo.
PostWysłany: Pon Mar 20, 2006 10:46 am Odpowiedz z cytatem
Gość

Pogodze Was, niech sie narazę, jako mieszkaniec obu miast.

Lidzbark, to Warmia,- położony w kotlinie, zasiedlona obecnie przez przyjezdnych z Litwy i Białorusi. Zawierucha wojenna,ocaliła przed rozbiórką zamek. Miasto żle zarządzane.Mieszkańcy w większości bezwolni,mało operatywni,roszczeniowi.Brak perspektyw i planu rozwoju.

Bartoszyce, to raczej Prusy położone na terenuie płaskim.Brak jezior.
Zasiedlone przez mieszkańców przybyłych z Ukrainy.Po wojnie zamek rozebrano, tłumacząc potrzebą cegły na odbudowę Warszawy, /mozę ktoś udowodni, czy jedna cegła dojechała do celu/.Napewno zostanie odbudowany,z wielu powodów.Miasto lepiej zarządzane,większy patrotyzm lokalny i myślenie prospołeczne. Jako miasto nadgraniczne, ma większe szanse na rozwój.Dobrze wykorzystało czasy komuny.
Faktycznie zazdroszczą Lidzbarkowi zamku i jezior.Więcej ludzi wyjechało do władz centralnych,stąd lepsze przebicie w funduszach.ikmr

To jest moje zdanie - zapraszam do dyskusji.

[/url]
PostWysłany: Wto Mar 21, 2006 7:38 am Odpowiedz z cytatem
Kudłaty
Guru

Podpisuje się pod tym co napisałeś dwoma rękami oraz nogami :>
A to ciekawe. Widac nie tylko ja jestem mieszkańcem obu tych miast :>

Naprawdę skuteczne pozycjonowanie stron
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
PostWysłany: Wto Mar 21, 2006 9:43 am Odpowiedz z cytatem
Baba Blond
Gość

ikmr - masz rację, aż sie zdziwilam jak to trafnie ująleś. Teraz ja sie naraże wielu mieszkańcom Lidzbarka. Widzisz, za Bugiem to było kiedyś tak. Pan na zagrodzie był równy wojewodzie, nie mial równych sobie, byl ponad wszystko, nie uznawal nikogo i w razie czego konflikty rozwiązywał np. gwintowką albo kosą. Rodziny tylko trzymały razem. Naród nauczony przez wieki walczyć o swoje, o swoj kawalek chleba. A tam, jak mówi historia lekko nie było, trzeba bylo sie bronić, od sąsiadow zaczynając, na wilkach kończąc. Minęlo sporo lat, a przyzwyczajenia pozostały. Szkoda, bo mentalność dawno powinna była sie zmienić, przecież mamy inne czasy. Lączę pozdrowienia - Baba Blond
PostWysłany: Wto Mar 21, 2006 9:29 pm Odpowiedz z cytatem
pasoDOUBLE
Honorowy zrzęda

tak szczerze to chyba za wysoko mierzycie.......

w Dobrym Mieście powstaja szklane domy........

ehh , jeszcze tylko nam Hn51 brakuje i prosze bedzie syf kila i mogila
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
BARTOSZYCE
PostWysłany: Sro Mar 22, 2006 8:26 pm Odpowiedz z cytatem
Lidzbarczanka
Gość

Nie musisz godzić.Ja się nie gniewam.Peter żle zrozumiał mój post.Nie urodziłam się tu ale po częci wychowałam się tu w Lidzbarku.Kocham to jak nazwałam "dziurą" nasze miasteczo choć mocno podupadłe.W Bartoszycach dostałam pracę i dość długo tam pracowałam. Dlatego dobrze znam Bartoszyce i po rzaz drugi stwierdzam : Mają lepszą władzę więcej pracy ale URODĄ NIE GRZESZĄ CZYSTOŚCIĄ TEŻ.
Bartoszyce
PostWysłany: Sro Mar 22, 2006 8:32 pm Odpowiedz z cytatem
Lidzbarczanka
Gość

Odpowiedz dla Petera. Po to byś miał o co się pytać.A po drugie uważnie czytaj posty to nie będziesz zadawał głupich pytań.
Bartoszyce
PostWysłany: Sro Mar 22, 2006 8:36 pm Odpowiedz z cytatem
Lidzbarczanka
Gość

pasoDOUBLU o ile pamiętam to Judym z "Ludzi Bezdomnych" Żeromskiego też stawiał szklane domy i osuszał sadzawki.Proponuję bardziej przyziemne i realniejsze marzenia.
POWODZENIA
Bartoszyce
  Forum Forum miasta Lidzbark Warmiński Strona Główna -> Inne
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach