|
 |
|
|
|
|
|
|
|
 | Bartoszyce |  |
Wysłany: Nie Mar 19, 2006 3:06 pm |
|
|
|
Tylko co wróciłam z Bartoszyc i odetchnełam z ulgą widząc swoje bez nowych miejsc pracy miasto.Stary brudny śnieg z głównych ulic uprxątnięty,a śmiecie(papierki butelki foliowe torebki itp)leżą tylko przy bocznych uliczkach i na ogół przy tzw "blaszakach"tj sklepikach.
Bartoszyce przywitały mnie (znam je od xlat)stertami zlodowaciałego śniegu utrudniającym w przechodzeniu na drugą stronę ulicy.Dziury w chodnikach i jezdni większe niż u nas,śmiecie w samym środku miasta
skutecznie zniechęciły mnie do chodzenia po sklepach. Z ulgą powitałam
naszą może i podupadłą ale przytulną "dziurą".
Jak ponarzekamy to może przychylniej władza spojrzy na nasze troski.
Niech żyje Lidzbark W i rywalizuje z Bartoszycami bo daleko im do naszej urody. |
|
|
|
|
 | Reklama Google |  |
Wysłany: |
|
|
|
|
Wysłany: Pon Mar 20, 2006 7:19 am |
|
|
| Kudłaty |
| Guru |
 |
| |
| Dołączył: 31 Sty 2004 |
| Posty: 699 |
| Skąd: Lidzbark, Bartoszyce, Olsztyn - kto to wie. |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Marne to twoje porównanie z Bartoszycami. jestem całym sercem z Lidzbarkiem, ale widze jak wyglądają Bartoszyce a jak Lidzbark. I na pewno nie powiesz mi że Bartoszyce gorzej dbają o wygląd miasta :> Co do dziur to też bym się spierał. Jednak dziury są zawsze po zimie Zapraszam latem do Bartoszyc a zobaczysz które miasto jest bardziej zadbane. W kwestii rywalizacji, to jedyne czym Lidzbark może się pochwalić to zamek i Góra Krzyżowa :> No i okolica będzie ładniejsza :> Jednak mimo to uważam że Lidzbarkowi dużo jeszcze brakuje do Bartoszyc  |
|
_________________ Kudlaty
Naprawdę skuteczne pozycjonowanie stron
 |
|
|
|
 | Re: Bartoszyce |  |
Wysłany: Pon Mar 20, 2006 8:34 am |
|
|
|
| Lidzbarczanka więc poco wróciłaś z Bartoszyc, trzeba było zostać tam na stałe, a co do dziur, śniegu i śmieci to tu i tam jest to samo. |
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Pon Mar 20, 2006 10:46 am |
|
|
|
Pogodze Was, niech sie narazę, jako mieszkaniec obu miast.
Lidzbark, to Warmia,- położony w kotlinie, zasiedlona obecnie przez przyjezdnych z Litwy i Białorusi. Zawierucha wojenna,ocaliła przed rozbiórką zamek. Miasto żle zarządzane.Mieszkańcy w większości bezwolni,mało operatywni,roszczeniowi.Brak perspektyw i planu rozwoju.
Bartoszyce, to raczej Prusy położone na terenuie płaskim.Brak jezior.
Zasiedlone przez mieszkańców przybyłych z Ukrainy.Po wojnie zamek rozebrano, tłumacząc potrzebą cegły na odbudowę Warszawy, /mozę ktoś udowodni, czy jedna cegła dojechała do celu/.Napewno zostanie odbudowany,z wielu powodów.Miasto lepiej zarządzane,większy patrotyzm lokalny i myślenie prospołeczne. Jako miasto nadgraniczne, ma większe szanse na rozwój.Dobrze wykorzystało czasy komuny.
Faktycznie zazdroszczą Lidzbarkowi zamku i jezior.Więcej ludzi wyjechało do władz centralnych,stąd lepsze przebicie w funduszach.ikmr
To jest moje zdanie - zapraszam do dyskusji.
[/url] |
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Wto Mar 21, 2006 7:38 am |
|
|
| Kudłaty |
| Guru |
 |
| |
| Dołączył: 31 Sty 2004 |
| Posty: 699 |
| Skąd: Lidzbark, Bartoszyce, Olsztyn - kto to wie. |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Podpisuje się pod tym co napisałeś dwoma rękami oraz nogami :>
A to ciekawe. Widac nie tylko ja jestem mieszkańcem obu tych miast :> |
|
_________________ Kudlaty
Naprawdę skuteczne pozycjonowanie stron
 |
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Wto Mar 21, 2006 9:43 am |
|
|
|
| ikmr - masz rację, aż sie zdziwilam jak to trafnie ująleś. Teraz ja sie naraże wielu mieszkańcom Lidzbarka. Widzisz, za Bugiem to było kiedyś tak. Pan na zagrodzie był równy wojewodzie, nie mial równych sobie, byl ponad wszystko, nie uznawal nikogo i w razie czego konflikty rozwiązywał np. gwintowką albo kosą. Rodziny tylko trzymały razem. Naród nauczony przez wieki walczyć o swoje, o swoj kawalek chleba. A tam, jak mówi historia lekko nie było, trzeba bylo sie bronić, od sąsiadow zaczynając, na wilkach kończąc. Minęlo sporo lat, a przyzwyczajenia pozostały. Szkoda, bo mentalność dawno powinna była sie zmienić, przecież mamy inne czasy. Lączę pozdrowienia - Baba Blond |
|
|
|
|
Wysłany: Wto Mar 21, 2006 9:29 pm |
|
|
| pasoDOUBLE |
| Honorowy zrzęda |
 |
| |
| Dołączył: 08 Maj 2005 |
| Posty: 954 |
| Skąd: Polska |
|
|
|
 |
 |
 |
|
tak szczerze to chyba za wysoko mierzycie.......
w Dobrym Mieście powstaja szklane domy........
ehh , jeszcze tylko nam Hn51 brakuje i prosze bedzie syf kila i mogila |
|
|
|
|
 | BARTOSZYCE |  |
Wysłany: Sro Mar 22, 2006 8:26 pm |
|
|
|
| Nie musisz godzić.Ja się nie gniewam.Peter żle zrozumiał mój post.Nie urodziłam się tu ale po częci wychowałam się tu w Lidzbarku.Kocham to jak nazwałam "dziurą" nasze miasteczo choć mocno podupadłe.W Bartoszycach dostałam pracę i dość długo tam pracowałam. Dlatego dobrze znam Bartoszyce i po rzaz drugi stwierdzam : Mają lepszą władzę więcej pracy ale URODĄ NIE GRZESZĄ CZYSTOŚCIĄ TEŻ. |
|
|
|
|
 | Bartoszyce |  |
Wysłany: Sro Mar 22, 2006 8:32 pm |
|
|
|
| Odpowiedz dla Petera. Po to byś miał o co się pytać.A po drugie uważnie czytaj posty to nie będziesz zadawał głupich pytań. |
|
|
|
|
 | Bartoszyce |  |
Wysłany: Sro Mar 22, 2006 8:36 pm |
|
|
|
pasoDOUBLU o ile pamiętam to Judym z "Ludzi Bezdomnych" Żeromskiego też stawiał szklane domy i osuszał sadzawki.Proponuję bardziej przyziemne i realniejsze marzenia.
POWODZENIA |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Reklama |
Kontakt |
Pomoc (Zgłoś błędy na stronie)

Uwaga. Mimo, iż dokładam wszelkich starań, aby na stronie były zawsze prawdziwe i aktualne dane, to nie odpowiadam za treści, które są tutaj umieszczone.
|
|
|
|
|
 |