|
 |
|
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Wto Mar 28, 2006 7:34 am |
|
|
|
Z tego co wróble ćwierkały, ów budynek będzie siedzibą Urzędu Miasta, a Cegielnię maja oddać na siedzibę mniejszości, ale jednej. No proszę, a słowo cialem sie stało. Siemanko - Spajder  |
|
|
|
|
 | Reklama Google |  |
Wysłany: |
|
|
|
|
Wysłany: Wto Mar 28, 2006 7:39 am |
|
|
| pasoDOUBLE |
| Honorowy zrzęda |
 |
| |
| Dołączył: 08 Maj 2005 |
| Posty: 954 |
| Skąd: Polska |
|
|
|
 |
 |
 |
|
| Kudłaty napisał: | | A to lokal po banku jakie teraz będzie miał przeznaczenie ?? |
bedzie nowa Cegielnią |
|
|
|
|
Wysłany: Wto Mar 28, 2006 7:42 am |
|
|
| Kudłaty |
| Guru |
 |
| |
| Dołączył: 31 Sty 2004 |
| Posty: 700 |
| Skąd: Lidzbark, Bartoszyce, Olsztyn - kto to wie. |
|
|
|
 |
 |
 |
|
| A to ciekawostka :> Jak zwykle nie jestem na bieżąco :> |
|
_________________ Kudlaty
Naprawdę skuteczne pozycjonowanie stron
 |
|
|
|
Wysłany: Wto Mar 28, 2006 2:51 pm |
|
|
|
Prosze o jasną i prostą informację.
Rozumuję tak:
U.M.bierze pożyczke na adaptację innego budynki na swoją siedzibę.
Dotychczasowy lokal "Ratusz" oddaje jakiejś mniejszości.
Ratusz wymaga kapitalnego remontu to wiadomo od lat,
ale oddać symbol miasta, to troche nie uchodzi.
Moze doczekamy sie ponownie rycarza na koniu przed delikatesami.
Pozdrawiam.ikmr. |
|
|
|
|
Wysłany: Sro Mar 29, 2006 8:07 am |
|
|
| pasoDOUBLE |
| Honorowy zrzęda |
 |
| |
| Dołączył: 08 Maj 2005 |
| Posty: 954 |
| Skąd: Polska |
|
|
|
 |
 |
 |
|
| U.M. zaciąga kredyt na zakup budynku od banku millenium na ulicy świętochowskiego - adaptacja pewnie będzie pożniejszą analogią. |
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Wto Kwi 04, 2006 6:33 pm |
|
|
| Jarek |
| Tubylec |
|
| |
| Dołączył: 22 Gru 2005 |
| Posty: 55 |
| Skąd: stąd |
|
|
|
 |
 |
 |
|
ikmrze
ten rycarz na koniu przed delikatesami to pruski huzar z francuskim sztandarem. Chociaż za moich czasów mówiło się, że to krzyżak rzucający sztandar Jagielle pod nogi. No ale to były dawne i cięzkie czasy, jak powiedział pewien czerwonoarmista schodząc z wieży kościoła.
A tak naprawdę, postument przedstawiał tzw. czarnego huzara pruskiego z okresu bitwy pod Lidzbarkiem. Niemcy przypisywali sobie zdobycie orła (czyli sztandaru) francuskiego 55. pułku piechoty liniowej. Co ciekawe - Rosjanie z kolei twierdzili, że ten sam sztandar został zdobyty przez ich parnawski pułk muszkieterów.
A co do przekazywania mniejszości - to może jak przekażemy, to Ci z Reichu dadzą jakąś kasę, to wtedy 10 % dadzą na miasto, a resztę się podzielą. No chyba Ich nie przeceniam - dadzą te 10%????
Jarek
PS. A ten Bank, co go adaptować mają, to nie był kiedyś Millenium? |
|
_________________ Myślisz - nie mów, mówisz - nie pisz, piszesz - nie podpisuj, a jeżeli myślisz, mówisz, piszesz i podpisujesz - to się nie dziw! |
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Wto Kwi 04, 2006 8:15 pm |
|
|
|
Był. Tylko wlaściciele przesadzili z dobrobytem, wyszło za drogo, więc zrezygnowali. Ciekaw jestem jak to NASI utrzymają skoro nawet na przyzwoita "sławojkę" miejska pieniędzy nie mają. Toć to kabaret, z motyką na słońce, eeee ... szkoda słów. Siemanko - Spajder  |
|
|
|
|
Wysłany: Sro Kwi 05, 2006 7:46 am |
|
|
|
Jarek
Sumbolami władzy się nie handluje. Władze sie zdobywa w 100%,albo sie
jej nie ma. Ratusz jest symbolem władzy. Jest jeszcze pojęcie "rozśrotkowanie" urzędników. Nieetyczne jest handlowanie,kupczenie symbolami w każdym procencie. Pomnik ów, to też sumbol panowania.
Pozdrawiam. ikmr. |
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Sro Kwi 05, 2006 3:36 pm |
|
|
|
A ja się nawet zgadzam z Wami trzema, a może Trzema. Chociaż miałbym całkiem nową lokalizację dla ratusza. Też z czerwonej cegłu, też z dobrym dostępem dla każdego, też w jednym z centralnych punktów miasta. Chociaż mój projekt lokalizacji ma cztery minusy:
1. u szczytu ściany frontowej jest co prawda orzeł - ale za to czarny,
2. budynek jest po przychodni, ale czy w lidzbarskim ratuszu wszyscy są zdrowi?
3. zaraz obok jest Spółdzielnia Inwalidów, więc dla niektórych miejsce dodatkowej pracy jak znalazł,
4. to qrde własność prywatna i właściciel może nie chcieć pójść na rękę "naszym" władzom.
Ciekawe, czy moja utopia to tylko utopia?
Yar |
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Pią Kwi 07, 2006 6:46 am |
|
|
|
Hehehehe! Dobre! Znowu mi sie uslyszało, że jednak Cegielnia pójdzie na przetarg. Jeszcze nie tak dawno ktos głosno opowiadał, że ten budynek to jeżeli zostanie opuszczony, to powinien służyć jako Muzeum Lidzbarka. Może to i dobry pomysl, ale co niektórzy musieliby u nas być przy zdrowych zmyslach. Siemanko - Spajder  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Reklama |
Kontakt |
Pomoc (Zgłoś błędy na stronie)

Uwaga. Mimo, iż dokładam wszelkich starań, aby na stronie były zawsze prawdziwe i aktualne dane, to nie odpowiadam za treści, które są tutaj umieszczone.
|
|
|
|
|
 |