|
 |
|
|
|
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Sro Mar 22, 2006 8:37 pm |
|
|
| Kudłaty |
| Guru |
 |
| |
| Dołączył: 31 Sty 2004 |
| Posty: 699 |
| Skąd: Lidzbark, Bartoszyce, Olsztyn - kto to wie. |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Po części zgodzę się z tobą. Zgadzam się że Bartoszyce nie grzesza urodą, ale za to nadrabiają czystością. Może po zimie póki co nie jest za ładnie, ale Lidzbark jest tak samo straszny :> Jednak latem Lidzbark nawet nie ma się co równać z Bartoszycami. Za Lidzbarkiem przemawia położenie miasteczka oraz jakby nie patrzeć :> widok zamku z wiekszości punktów miasta, a to mu tylko dodaje uroku. Jednak w Bartoszycach mimo, że nie ma takiego "klimatu", to jednak dużo przyjemniej mi się chodzi po ulicach, bo jest po prostu czyściej
Tak żeby rozwiać ewentualne wątpliwości : Jestem ogólnie za Lidzbarkiem bo tu się wychowałem po części
Pozdrawiam |
|
_________________ Kudlaty
Naprawdę skuteczne pozycjonowanie stron
 |
|
|
|
 | Reklama Google |  |
Wysłany: |
|
|
|
|
 | Bartoszyce |  |
Wysłany: Sro Mar 22, 2006 8:53 pm |
|
|
|
Jeszcze bardziej zagielibyśmy Bartoszyce gdyby w samym centrum Lidzbarka postawiono Kamień z napiesem informującym,że:
W TYM MIEJSCU GRANICZĄ ZE SOBĄ: RÓWNINA oRNECKA ,
WZNIESIENIE GÓROWSKIE, NIZINA, SĘPOPÓLSKA i POJEZIERZE OLSZTYŃSKIE. My zaś w samym centrum.Dodam tylko że mini informator zawiera dużo więcej ciekawostek z polożenia naszego miasta.
Gdyby tylko je rozbudować turystycznie,ale to też tylko chyba utopia... |
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Sro Mar 22, 2006 10:09 pm |
|
|
|
Zaczynałbym od zamiecienia i WYMYCIA,tak< WYMYCIA< ulic i placów
chyba pierwszy raz od wojny,- nie było i nie ma zwyczaju.
Następnie od opracowania prostego folderu i informatora turystycznego
dla turystów.ogólnie dostepnego w sklepach, restauracjach,hotelach wydanego
w ramach reklamy tych instytucji. rozdawanych za darmo.
Koniecznie z mapą miasta.To sie naprawde opłaci, dla reklamujących sie istytucji.
Ale tu problem z wyobrażnią,przedsiębiorczościa i intelektem mieszkańców.
Jedni chcieliby zarobić krocie, drudzy powiedzą "a po co?".
I tak, jedni i drudzy nie mają nic.
Kiedyś otrzymałem foldery o Krzyżowej Górze, dobrze ze były, ale zbyt
pesymistyczne.Autor zapyta dlaczego? Odpowiem, wysokość należy podać od wierzchołka do poziomu morza, pomijając stok i to w centymetrach, by działać na wyobrażnię.Tak robią na całym świecie.
I tak wiele, wiele innych prostych rzeczy,tylko żeby się chciało chcieć.
Miasto jest piękne ,tylko tę uradę trzeba sprzedać, jak pannę na wydaniu.Winien jest to miastu każdy mieszkaniec.
Pzdrawiam. ikmr. |
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Czw Mar 23, 2006 8:25 am |
|
|
|
Jak ja wydam mapę, to na pewno nie za darmo. I jeszcze jedno. Kiedyś przed wejsciem na przedzamcze siedział ze swego rodzaju upominkami P.Karol, który, co by nie mowili o nim, zaczynał dzień pracy od wyciągnięcia miotły i zamiatania. "Robił" tez za informację turystuczną, a jego współtowarzysze, aby wytlumaczyć co gdzie jest w mieście często rysowali plan sytuacyjny patykiem na piasku. Turyści byli wdzięczni i za to. Grunt to głowa na karku. Siemanko - Spajder  |
|
|
|
|
Wysłany: Czw Mar 23, 2006 11:17 am |
|
|
|
Spajder
A kto kaze Ci z darmo wydawać mapę.Rozdawać jako reklame, to co innego.
W Paryżu, każdy mieszkaniec hotelu otrzymuje mapę,aby sie nie
zgubił. Wszyscy tubylcy wiedzą, ze to turysta, jak maszeruje z mapą w ręku a wszczeglnosci tam gdzie "kwitną kasztany".
Pzdrawiam. ikmr. |
|
|
|
|
 | Bartoszyce |  |
Wysłany: Czw Mar 23, 2006 8:22 pm |
|
|
|
Hej panowie mapa Lidzbarka W. jest dostępna do kupienia w księgarni przy ul.Powstańców Warszawy.Kosztuje 7,50.Problem jest chyba tylko w tym że razem z mapą Osztyna.Ja osobiście nie widzę różnicy 2 w 1 czy odwrotnie.
Co do czystości miasta to napewno Bartoszyce bardziej są brudne. |
|
|
|
|
Wysłany: Pią Mar 24, 2006 8:51 am |
|
|
|
L.
Postaram sie powiedzieć jaśniej o co mi chodzi.
Proponowałbym opracowanie mapy TURYSTYCZNEJ miasta i okolic
z umieszczeniem firm, zabytków,hoteli restauracji i dojazdów do nich. Zasponsorowanych
przez firmy i rozdawanych za darmo dla turystów jako reklamówki.
Turysta jest za leniwy, aby szukać księgarni a do tego płacić tylko za jednodniowe użycie. Co na takiej mapie powinno być umieszczone pozostawiam intelekualistom i firmom lidzbarskim.
Pozdrawiam.ikmr. |
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Wto Mar 28, 2006 7:21 am |
|
|
| pasoDOUBLE |
| Honorowy zrzęda |
 |
| |
| Dołączył: 08 Maj 2005 |
| Posty: 954 |
| Skąd: Polska |
|
|
|
 |
 |
 |
|
ikmr juz cos takiego jest
fakt rewelacja zadna ale cos , zabytki , policja gastronomia , taxi , firmy chyba nie bo coz to obchodzi turyste niemieckiego?
skoro i tak tylko biegiem przez zamek wio na wilczy szaniec
niemiec nie polezie samopas skoro widzi co sie dzieje z nawierznią , jesli nawierzchnia jest z XVII wieku to reszta takze ( a i zbojcy pewnie tez sa )
takze jako zaglebie turystyczne nie bedziemy widoczni chyba ze Cegielnie udostepnia do zwiedzania po zmianie lokum włodarze "... tu podejmowano najwazniejsze decyzyje miasta..."
na nowy lokal po banku milenium wzieto kredyt - Hahahahahahahaha
no coment |
|
|
|
|
Wysłany: Wto Mar 28, 2006 7:29 am |
|
|
| Kudłaty |
| Guru |
 |
| |
| Dołączył: 31 Sty 2004 |
| Posty: 699 |
| Skąd: Lidzbark, Bartoszyce, Olsztyn - kto to wie. |
|
|
|
 |
 |
 |
|
| A to lokal po banku jakie teraz będzie miał przeznaczenie ?? |
|
_________________ Kudlaty
Naprawdę skuteczne pozycjonowanie stron
 |
|
|
|
Wysłany: Wto Mar 28, 2006 7:31 am |
|
|
|
Co takiego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kredyt znowu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Może ktoś laskawie Mieszkańcom Lidzbarka powie uczciwie ile włodarze Miasta wzięli kredytow. Jakos nic nie przybyło w mieście. Tylko nie p...cie mi, że to Mieszkańcy powinni , oni g... mogą zrobić w tej materii. Siemanko - Spajder  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Reklama |
Kontakt |
Pomoc (Zgłoś błędy na stronie)

Uwaga. Mimo, iż dokładam wszelkich starań, aby na stronie były zawsze prawdziwe i aktualne dane, to nie odpowiadam za treści, które są tutaj umieszczone.
|
|
|
|
|
 |