|
 |
|
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Pon Paź 15, 2007 3:04 pm |
|
|
| GreenGO! |
| Oldboy |
 |
| |
| Dołączył: 25 Sie 2007 |
| Posty: 163 |
| Skąd: Heilsberg |
|
|
|
 |
 |
 |
|
A ja mimo wszystko pójdę, moi kandydaci to:
-Mieszko I
-Kazimierz Wielki
-Jan III Sobieski
-Kubuś Puchatek
-Ryszard Ochódzki
-Pułkownik z ,,Czterech panzernych"
Na pewno będzie pięknie...  |
|
|
|
|
 | Reklama Google |  |
Wysłany: |
|
|
|
|
Wysłany: Pon Paź 15, 2007 3:27 pm |
|
|
|
| elbow napisał: | | A ja nie idę, nigdy nie byłem i raczej nie będę, choć fakt, kusząca jest propozycja skreślenia wszystkich kandydatów. Dlaczego nie idę? Dlatego. Mimo to szanuje tych, którzy zdecydowali się pójść. |
nie wybierasz? inni wybiorą za ciebie  |
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Pon Paź 15, 2007 4:30 pm |
|
|
| elbow |
| Oldboy |
 |
| |
| Dołączył: 31 Sty 2007 |
| Posty: 110 |
| Skąd: wziąć na piwo? |
|
|
|
 |
 |
 |
|
| Cytat: | Ebow
Widzę, że anarchiści coś Ci narobili pod czachę.
|
Argumenty ad personam zostaw dla siebie, poza tym uważaj na słowa. Jakbyś zajrzał na stronę to znalazłbyś spójne logicznie argumenty, z którymi i owszem- można sie kłócić ale na pewno można wypowiedzieć się ciekawiej niż Ty.
| Cytat: | | Wyznaje zasadę 'nic o nas bez nas". |
Ja także, dlatego wspieram demokrację bezpośrednią a nie przedstawicielską ergo nie głosuje.
| Cytat: |
Są trzy wyjścia: iść i głosować na idola, "na chybił trafił", zrobić głos
nieważny. |
Jest więcej wyjść, przekopiuję fragment ulotki antywyborczej:
Politycy fundują nam kolejne, przedterminowe, wybory parlamentarne, marnując swoje i nasze pieniądze na billboardy, spoty i kampanie, które składają się z pustych obietnic i ładnie brzmiących haseł. Kampanie wyborcze wyglądają coraz częściej jak kampanie sztuki manipulacji, gdzie liczą się fryzura i kolor krawata polityka i gdzie konsultanci doradzają politykom, co powinni mówić, aby zostać wybranymi, a nawet z którego miasta lepiej kandydować. Demokracja wygląda jak farsa, a Sejm coraz bardziej przypomina cyrk.
Jednak za każdym razem politycy liczą na Wasz głos, aby zostać wybranymi. Aby rządzić nami, decydować za nas w najważniejszych sprawach, nawet wbrew naszym interesom.
Większość ludzi nie widzi sensu głosowania na elity polityczne. Oddając głos w wyborach przyczyniasz się do utrwalania obecnego systemu sprawowania władzy, gdzie tak naprawdę ludzie nie mają nic do powiedzenia w toczących się sprawach. Naród wybiera władze, których nie może potem kontrolować, które mają opinię narodu gdzieś.
My twierdzimy, że byłoby o wiele lepiej, jeśli zamiast głosowania raz na 4 lata, ludzie braliby aktywnie udział w życiu społecznym. Zamiast oddawania swojego głosu organizowali systemy demokracji bezpośredniej, oddolnej kontrolowanej przez każdego obywatela, które mogą zastąpić system chaosu rządów.
Bojkotując wybory, możecie pokazać politykom, że nie zgadzacie się z systemem, że nie zgadzacie się z szambem politycznym.
|
|
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Pon Paź 15, 2007 5:08 pm |
|
|
|
elbow
jest jeszcze inne wyjście; zaciągnij sie do wojska, wyjedz do krajów arabskich i zostań ,poznasz co to demokracja.
Widzę, ze tobie tłumaczyć to, to samo, co psu piątą nogę prostować,
Ale mimo to, lubię Cię
ikmr3 |
|
|
|
|
Wysłany: Pon Paź 15, 2007 6:27 pm |
|
|
| Grande |
| Oldboy |
|
| |
| Dołączył: 11 Sie 2007 |
| Posty: 377 |
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Też zagłosuję na posła Nikogo i partię Żadną.
To najlepsza opcja.
Znów czekają nas czystki i obsadzanie kolegów w urzędach po kluczu partyjnymi wg. zasług dla partii i osobistych przyjaźni.
Do kandydatów dopisałbym Kościuszkę i K. Jagiellończyka, Rejtana, Jagiełłę. |
|
|
|
|
Wysłany: Pon Paź 15, 2007 7:47 pm |
|
|
|
|
Wysłany: Wto Paź 16, 2007 6:51 am |
|
|
|
Pd
dzięki za piękny malunek.
A ja idę na wybory i będę głosował na Kaczory.
A już w ostateczności na tego z Ornety
Mam tylko problem, ale o tym potem.
ikmr |
|
|
|
|
Wysłany: Wto Paź 16, 2007 11:25 am |
|
|
|
A ja idę na wybory, by głosować na Kaczory i to, jest to.
Mój problem polega na tym, że podano tylko np.
Bogdan Wiszowaty - Orneta.
A gdzie chodżby jego wymiary wzrostu,numer buta i kołnierzyka.
Pouczony wcześniejszymi rekomendacjami, - wierzę, ale nie ufam.
Czy mam zaciągać języka na "wolnym rynku".
Pozdrawiam
ikmr |
|
|
|
|
Wysłany: Wto Paź 16, 2007 11:55 am |
|
|
|
Do ikmr:
Wystarczy wpisać w wyszukiwarce Google hasło "Bogdan Wiszowaty", a wyskoczy parę stron do poczytania i postudiowania o tej osobie.
M.in.: adres domowy, osobisty e-mail, itd., itp. |
|
|
|
|
Wysłany: Wto Paź 16, 2007 11:58 am |
|
|
|
Do ikmr:
Wystarczy wpisać w wyszukiwarce Google hasło "Bogdan Wiszowaty", a wyskoczy parę stron do poczytania i postudiowania o tej osobie.
M.in.: adres domowy, osobisty e-mail, itd., itp.
Nawet, jeżeli mamy takie informacje znajdywać i sprawdzać sami, to jednak robimy to chyba w swoim własnym i nie tylko własnym interesie... Tak uważam... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Reklama |
Kontakt |
Pomoc (Zgłoś błędy na stronie)

Uwaga. Mimo, iż dokładam wszelkich starań, aby na stronie były zawsze prawdziwe i aktualne dane, to nie odpowiadam za treści, które są tutaj umieszczone.
|
|
|
|
|
 |